PS4K komt

Er hebben meerdere bronnen bevestigd dat Sony aan een nieuwe PS4 werkt, namelijk aan de PS4K of Playstation 4.5. Sony zou tijdens de Game Developers Conference (GDC) achter gesloten deuren een nieuwe versie van de Playstation 4 hebben voorgesteld.

Eurogamer bevestigd nu dat meerdere bronnen deze geruchten hebben bevestigd. Sony zou een paar uitgekozen personen al een prototype hebben laten zien. Intern wordt de nieuwe PS4 als Playstation 4.5 en Playstation 4K genoemd.

De 4K-einding verwijst naar, dat het model een UHD-resolutie van 3.840 x 2.160 Pixel heeft. Bovendien zou deze een betere grafische processor hebben.

Sommige gebruikers hebben als gevolg van geruchten al hun ongenoegen in Internet lucht gemaakt. “Dit is Verraad van de klanten” wat Sony onder andere al voorgeworpen.

Moet je nu een nieuwe console kopen voor nieuwe spellen

Veel gamers hebben nu angst dat je de nieuwe games alleen op de nieuwe PS4k kan spelen, en niet meer op de normale PS4. Andere vermoeden ook dat de Nieuwe Playstation Virtual Reality brill ook alleen met de nieuwe PS4K werkt.

Sony heeft met de Playstation VR de goedkoopste optie om spellen te spelen in Virtual Reality, die kost 399 euro. De Occulus Rift kost voor de computer zo’n 700 euro.

Als je bij de Playstation VR ook nog de nieuwe PS4K moet kopen daan zou dat zeker zon 800 euro worden. Dat zou veel gebruikers van Sony Producten laten schrikken en dat zou Sony meer verlies brengen als winst.

Maar dat betekend niet dat de nieuwe PS4K niet gebruik kan maken van de Playstation VR. Bij de start van Kinect had Microsoft 2010 de Xbox 360 S voorgesteld. Deze had een eigen aansluiting voor de kinect. Bij de nieuwe PS4K kan misschien hetzelfde gebeuren.

Maar alleen omdat de PS4K een UHD-signaal heeft, is het niet automatisch dat in de toekomst de PS4-games er duidelijk beter zullen uitzien. Ook hiervoor kan Microsofts Xbox 360 genomen worden.

De eerste generatie gaf een digitaal videosignaal, alleen via een component-aansluiting. Een HDMI-aansluiting was er eerst. Hoewel de HDMI een uitgang ondersteund van 1080p, liepen de meesten Xbox 360-games met 720p.

Dit vind je misschien ook leuk...