Playstation VR vanaf Oktober voor 400 euro verkrijgbar

Sony heeft tijdens de Games Developers Conference in San Francisco voor het eerste keer een prijs bekend gegeven, en wanneer het verkrijgbaar is genoemd voor hun Birtual-Reality-Brill Playstation VR.

De VR-Brill, die als Project Morpheus ontwikkelt werd, zal vanaf oktober voor 400 Euro verkrijgbaar zijn.

De prijs kan echter nog hoger uitvallen als je geen camera hebt. Deze is nodig voor het gebruik van de VR-bril. De camera is zo rond 45 tot 80 euro.

Hiermee is de VR-bril van Sony één van de goedkoopste die op de markt is. De Occulus Rift kost rond 700 Euro en de HTC Vive kan makkelijk over 1000 euro gaan, maar die zijn alleen met PC’s compatibel.

Beiden hebben een betere kwaliteit, en de HTC Hive heeft en tracking system die de beweging van de speler in de ruimte opneemt en in het spel overdraagd.

De Playstatio VR is daar duidelijk simpeler, maar zou ook een makkelijker instap bieden in de VR-Wereld. De VR-brill heeft een 5,7 inch OLED-Bildscherm, die met 1920 keer 1080 pixels en een zichtveld heeft van 100°.

Binnenkort kan je ook met de VR Star Wars spelen

Zowel de Oculus Rift en de HTC Hive hebben 2160 keer 1200 pixels en bieden een ietjes hoger zichtveld van 110°.

Spellen werden op de Playstation VR met 120 of 90 Plaatjes per seconde gespeeld, maar dat ligt aan de titel hoe hoog het is.

De maximale latentie volgens Sony ligt op 18 milliseconden. Het wordt ook ondersteund door 360° headtracking, beweging werd over de Dualshock-4 en Playstation-move geregistreerd.

Volgens Sony werken 230 verschillende studios aan spellen en programma’s voor de Playstation VR. De prominenteste titel voor de Playstation VR is de VR optie voor het geliefde spel Star Wars Battlefront.

Bij de start van de Playstation VR zullen er rond vijftig titels zijn waar onder 100 feet Robot Golf en Golem. Ook zullen er 360° videos zijn en apps.

Dit vind je misschien ook leuk...