No Man’s Sky heeft een Release date

De Science Fiction Adventure Survival Video Game No Man’s Sky, wat gemaakt wordt door Indie Studio Hello Games, heeft een Release-date gekregen. Op 22 Juni zal het ambitieuze project No Man’s Sky in Europa verschijnen voor de PC en de Playstation 4.

Het spel met de grootse speelbare wereld, of in dit geval het grootste speelbare heelal, geldt al langer als één van de spannendste projecten als het gaat om games.

Veelen zal No Man’s Sky herinnerenaan een ander spel genaamd Spore dat er ongeveer ook zo had moeten uitzien met ontelbare, enorme werelden, die de spelers hadden kunnen verkennen en ontdekken.

Ondanks de status als “indie game” krijgt de titel de aandacht van een AAA-spel, een AAA-spel ook Triple A genoemd is een spel waar een heel erg groot budget ter beschikking gesteld werd. Dit kwam zelfs ook al op de Amerikaanse televisie.

No Man’s Sky een mooi spel

De talrijke werelden die te bereizen zijn worden procedureel creëert (zo te zeggen niet via de hand, maar als het ware automatisch).

No Man’s Sky heeft ook muziek van Britse rock band 65daysofstatic en gegenereerde muziek gecomponeerd door Paul Weir. Het spel gebruikt een muzieksysteem genaamd Pulse, dat is ontwikkeld door Weir. Het gebruikt een bibiotheek van loops, texturen en melodieën gemaakt door 65daysofstatic, om muziek af te spelen tijdens de Gameplay.

Officieel heeft het spel de status van een “Adventure Survival Game”, zonder directe missies of verzamelobjekten. Daarbij speelde in het verleden vaak de vraag zoals bij de space-simulator spel Elite: Dangerous, wat men precies moet doen, in hoe verre is het een spel en niet een zogenaamde “Walking-Simulator”.

No Man’s Sky komt uit voor de PC en voor de Playstation 4. Voor de PS4 geldt het als een prestigieus spel. Het wordt naast een digitale versie ook als Blu-Ray versie uitkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...