Mount & Blade Warband voor Xbox One en Playstation 4 Aangekondigd

TaleWorlds Entertainment en Koch Media hebben aangekondigd dat Mount & Blade: Warband op de Xbox One en Playstation 4 zal verschijnen. De Sanbox-rollspel moet in het tweede kwartaal van 2016 verschijnen en os al op de Xbox One en de Playstation 4 voorbestelbaar.

Mount & Blade: Warband is een remake van de orgineel actie-rolspel Mount & Blade, gemaakt door de Turkse spelontwikkelaar TaleWorlds Entertainment en uitgebracht door Paradox Interactive.

Net zoals het originele Mount & Blade ziet ook Warband af van fantasy-elementen en heeft ook geen verhaallijn. In plaats daarvan kan de speler zelf kiezen wat hij of zij wil doen in het spel.

Het gameplay is bijna complet overgenomen van de vorganger, alleen kleine aspecten zijn veranderd. In het begin van het spel creëer je in de Karaktereditor een eigen speelfiguur.

Je vecht voor het Koningrijk Calradia

De handeling speelt zich af in het fictieve, middeleeuwse land Calradia, wat in gevecht is met rivaliseerden Koningrijken. Op de wereldkaart van Calradia kan je in echttijd per klick naar andere positie’s reizen.

Op de kaart is het mogelijk naar kastelen, dorpen en steden te reizen of met eenheden te interageeren.Als je één van de benoemde plaatsen betreedt, of een slag, veranderd je kaartperspectief automatisch in een Third-person-perspectief en dan kan je je karakter sturen via muis en toetsenbord of in dit geval de twee joystcks.

Een speelidee van Mount & Blade is dat je niet alleen jezelf, maar een van je opgestelde kompanie in een slag kan aanvoeren. Deze huurlingen kan je als een recruit in de dorpen op de wereldkaart recruiteren en door training deze soldaten versterken.

Op 19 april 2012 kwam de DLC Mount & Blade: Warband – Napoleonic Wars uit voor de Multiplayer. Hier vecht je als een soldaat in een regiment voor Napoleon of tegen Napoleon’s troepen.

De DLC Mount & Blade Warband: Viking Conquest speelt zich af in de tijd van de Vikingers. Hier is het eerstmaals mogelijk om op een boot te bewegen en in zeeslagen te vechten.

Het is alleen nog niet bekend of dit ook op de Next Gen consolen zal komen.

Dit vind je misschien ook leuk...