Fifa 16

Fifa 16 is een voetbalsimulatorspel ontwikkeld door EA Canada en uitgebracht door EA Sports.

Het spel verscheen in september 2015 en is de 23e uitgave van de FIFA-serie en de eerste uitgave waarbij vrouwenvoetbal erbij zit. Het spel werd al na een halve maand, meer dan een half miljoen keer verkocht.

Het allernieuwste in Fifa 16 is de al genoemde vrouwenvoetbalmodus. Daarbij kan je tussen twaalf van de beste vrowuennationalteams van de wereld kiezen.
Maar het is niet mogelijk om mannen tegen vrouwen te laten spelen.

Ook nieuw is dat de Duitse Bundesliga nu een volledige licentie heeft, zodat het er nu uitziet zoals je een Bundesliga wedstrijd kijkt op de TV.

Maar dit is alleen voor de Plasystation 4, Xbox One en de PC. In het spel zijn er nu 78 stadions, daarvan zijn er 50 echt en 28 fictieve.

Fratton Park voor Simon Humber

Eén van de nieuwe stadions in Fifa 16 is het Fratton Park. Het is het stadion van de Engelse vierde divisie club FC Portsmouth.

Dit werd gedaan voor de herdenking voor de Creative Director von EA Sports Simon Humber, die in 2015 doodging aan kanker. Hij was een groot Portsmouth-fan.

Ook zijn er in de carrièremodus nieuwe mogelijkheden. In plaats van vriendschappelijke wedstrijden te spellen, speel je nu een toernooi om je club te trainen en

je kunt daarmee je transferbudget vergroten. In deze wedstrijden kan je nu ook zeven spelers wisselen. Bovendien kun je nu ook spelers voor twee jaar uitlenen.

Je kunt verder tot en met vijf spelers per week trainen zodat ze beter kunnen worden, zonder een wedstrijd te spelen.

Dit is ook een vernieuwing tegenover de voorganger Fifa 15. Fifa 16 werd op 28 mei 2015 aangekondigd, op dezelfde dag kwam dan ook de trailer voor de vrouwenvoetbalteams uit.

Eind september tot begin oktober werd het spel wereldwijd voor de PC, Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360, Android und iOS gepubliceerd.

Fifa 16 is de eerste in de serie die geen versie voor de Playstation Vita en voor een Nitendo console heeft. De officieel soundtrack van Fifa 16 werd op 1 september 2015 op Spotify gepubliceerd.