Battlefield 4 en Battlefield Hardline

Battlefield 4 is een first-person shooter ontwikkeld door het Zweedse DICE en is uitgebracht door Eletronic Arts (EA).

Het spel kwam voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360 op 29 oktober 2013 in Noord-Amerika uit, In Japan op de 31 oktober en in Europa op de 1 november.

Op 15 en 29 november kwam dan de Playstation 4 versie uit in Noord Amerika en Europa.

De Xbox One-versie kwam ook in november 2013 uit. Battlefield heeft qua Gameplay veel overeenkomsten met zijn voorganger Battlefield 3, maar in single en Multiplayer modus zijn er veel nieuwe dingen bijgevoegd

Battlefield 4 – Levolution

De grootste verandering is Levolution. Dit houdt voor het grootste gedeelte in dat spelers gebeurtenissen in gang kunnen zetten die de speelervaring drastisch veranderen.

Een bijvoorbeeld hiervoor is de Wolkenkrabber in de map Siege of Shanghai, die de spelers kunnen neerhalen, door de vier steun pilaren neer te halen.

Maar Levolution kan ook in kleine schaal voorkomen. Bijvoorbeeld als je een brandblusser kapot schiet, die het zicht belemmerd, of je sluit de stroom in een gebouw af, of bouwt een barricade op de brug zodat de tanks niet over de brug kunnen komen.

Naast landgevechten en luchtgevechten kan je in Battlefield 4 ook op het water vechten. Zwaar gepantserde boten kunnen het nu met maschinengeweren en kanonnen opnemen tegen tanks, helicopters, jets en natuurlijk tegen andere boten.

Je kan de boot ook verlaten via een jetski of je neemt de sportieve manier en zwemt, in het zwemmen kan je nu ook je secundaire wapen en messen gebruiken.

Dat was iets wat in Battlefield nog niet kon. Ook nieuw is, en eigenlijk oud. Het gaat om de Commander-modus, bekend uit Battlefield 2 en Battlefield 1943, dit was niet in Battlefield 3, maar is nu terug in Battlefield 4.

De Commander kan via satelliet een totaaloverzicht van het slagveld zien. Hij kan op het veld aanwijzingen geven aan soldaten, een raket afvuren, een UAV in de lucht sturen om tegenstanders te spotten, en munitie droppen.

Deze dingen zijn aan een bepaalde vlag gekoppeld en dus alleen te gebruiken als je teamspeler die vlag heeft veroverd.

En voor het eerst is het mogelijk om de Commander-modus te spelen op een tablet. Met de komst van nieuwe consoles zijn er veel dingen veranderd in de Gameplay.
Zo is het mogelijk om op de achtste generatie consoles, 64-spelers gevechten uit te voeren. Iets wat tot op heden alleen op pc kon. Ook draait de game op 60 fps, maar de resolutie is ter compensatie bijgesteld naar 720p.

Battlefield 4 heeft een premiumdienst. Als een speler lid is van deze dienst krijgt hij alle uitbreidingen eerder en gratis, dan iemand zonder premium.

Battlefield Hardline

Battlefield Hardline is een first-person shooter ontwikkeld door het Visceral Games in samenwerking met het Zweedse DICE en door EA uitgebracht op 19 maart 2015.

Het spel werd op 9 juni 2014 op de E3 in Los Angeles voorgesteld. Battlefield Hardline verschilt zich van andere Battlefield-spellen door de stedelijke omgeving en van Militair naar Politie.

De hoofdfiguren in het spel zijn de Politie officieren Nick Mendoza en zijn partner Khai Minh Dao.

Net zoals bij Battlefield 4 is Levolution een belangrijke deel van Battlefield Hardline. Hoewel de focus van Battlefield Hardline op de Multiplayer-modus ligt, is er ook een Singleplayer-modus die volgens de makers op een goede politieserie lijkt.

Het spel is ook actuele Crime-series gebaseerd. In de Multiplayer- modus is het de Politie tegen criminelen.

In Battlefield Hardline werd net zoals bij Battlefield 4 met de Frostbite 3-engine gewerkt. Vele Battlefield-fans waren verrast toen Battlefield Hardline al één jaar na Battlefield 4 werd aangekondigd.

Normaal duurt het twee jaar voordat er een nieuwe Battlefield wordt gepubliceerd. De ontwikkelaars zijden dat dit een uitname was door de ontwikkeling van Star Wars Battlefront door DICE.

De restlijke Battlefield-spelen zullen gewoon weer om de twee jaar komen.

Dit vind je misschien ook leuk...